25 januari blev det mer vind och fart men annars lugnt på alla sätt och vis. I går kväll såg vi åter ett stort fartyg på AIS skärmen med begränsad manöverförmåga. Undrar om den är trasig eller bara driver för att få tiden att gå. Lasten på många fartyg byter ägare flera gånger under transporten i ren spekulation. Den låg där den låg och var inte i vägen. Senare på natten hade den fått fart igen och gav sig iväg. Det var tre långstjärts fåglar som skrek godmorgon åt mig i morse. Flygfiskarna har varit i farten med sina flygövningar. Det finns fler sorter som visar sig här ute. En del har även stora analfenor som vingar. Annars har djuren inte visat sig så flitigt i dag. Jag saknar den vackra valen och hoppas på ett återseende så klart. Medan jag står med båtshaken och jagar sjögräs spejar jag efter denna skönhet som rörde sig så vackert kring Elaine. Vi får se om vi träffas igen fast havet är stort. Däremot såg jag en riktig snabbsimmare med en längd runt dryga metern. Med 15-20 knops fart stack denna skimrande racer iväg och lämnade endast virvlar på ytan. Kanske en svärdfisk. Att tråka ut er med de vackra solnedgångarna och soluppgångarna skall jag inte göra. Men det är fantastiskt att se dem varje dag på morgonen och kvällen. Och lika så stjärnorna som kommer så fort efter att solen gått ned. Ibland är det något moln som är lite i vägen men för det mesta är det klart. Inget gråväder här inte som man fått genomlida varje vinter i Västsverige. Något litet moln har droppat lite regn på oss ibland men inte så vi blivit speciellt våta. Polstjärnan är alltid där den är, de andra rör på sig precis som jag. Vi ligger nu snart fem timmar efter svensk tid. Det betyder att vi seglat 75 grader väster ut från Sverige. Lite knappt en femtedel kring jordklotet.

Solen står högt på himmelen nära ekvatorn

UTC 12.00; 15 03.6N 054 47.6W Luft 27 Vatten 24