4 juni startade tidigt. Redan på natten vid 3-tiden kom starka vindar och kraftigt regn. Ja det regnade så mycket en stund att det inte gick att se om vi var under eller över ytan. Den ökande vinde har gett bra fart på Elaine vilket är bra då vi nu är jagade. Det är en flicka från USA som har vägarna hit åt. Därför har vi lagt kursen mot Afrika en stund och hoppas att Bonny som hon heter inte hittar oss.

Enligt ryktarna är hon på väg mot en punkt där vi troligen varit om två dagar på vår gamla kurs och mött henne helt säkert. Kanske var det detta hon räknat ut. För er som inte hört talas om Bonny så är det ett oväder som terroriserat USAs östkust ett tag och nu gett sig iväg över havet.

De senaste rapporterna säger dock att hon håller ett öga på mig och kommer nu lite mer söder över. Det rapporteras också om att hon inte orkar ta sig ända till Elaine och mig utan tröttnar ganska ordentligt. Kanske får vi möta henne ändå som en frisk bris som ger god fart mot Azorerna i stället för Afrika. Och kanske var det bara de den lilla flickan ville från början. Man kanske inte skall springa ifrån flickorna hela tiden.

Ingen vet vad andra har för avsikt

Position kl. 21.00UTC 33 33N 56 26W