3 juni och i dag kom det ett brett band av svarta moln från väster. Detta band täckte hela himmelen från horisonten i söder till horisonten i norr. Med sig hade molnen en stark vind från väster som fick den sydliga vinden att försvinna på ett kick. De starka vindarna blåste på oss i fem minuter och sedan har det varit fina seglingsvindar så vi kan hålla fem knop och ibland lite mer.

Efter denna show blev himmelen grå och värmen försvann. Det är nu tröja och långbyxor som gäller för att inte frysa. Men när Bonny härjar färdigt i Amerikat så kommer säkert värmen tillbaka lite granna.

Alla båtar i klungan som lämnade Bermuda håller nu därför en ganska östlig kurs och hoppas på att Azorernas högtryck skall komma och växa sig starkt igen. Golfströmmen härjar även här ute och gav oss 10 extra mil första dygnet. Men en kontra ström tog ifrån oss 18 mil andra dygnet. Vad som händer tills i morgon får vi se.

Ibland ger man och ibland får man

Position 15.00 UTC 34 14 00N 059 33 100W