6 juni försvann vinden några timmar på natten för att komma tillbaka lite lagom från norr. Sedan försvann den igen vid tvåsnåret på dagen och väntas vila tills tidigt i morgon. Vi passar därför på att vila oss också. Men havet var riktigt gropigt och Elaine gungade friskt innan havet lugnade sig fram åt kvällen så det var svårt att göra varken det ena eller andra.

Vi har haft besök av de små seglande maneterna “Portages man of war” Tyvärr har det varit för guppigt för att försöka få någon bild på dem. Och det magiska ljuset har heller inte infunnit sig. Även den lilla stormsvalan har varit här och hälsat på.

De andra båtarna i närheten har redan startat sina motorer och bränner diesel. Men den tyska båten Wahkeena berättade stolt via mail att de inte använt sin motor på hela vägen till Azorerna. Där ser man, det kan bli seglare av dem också på gamladar. Och framförallt så sparar de en ryslig massa pengar på att inte bränna diesel. De anlände till Ponta Delgada nu i eftermiddag efter 17 dagar på havet.

Vi har vänner över allt.

Position 34 04 05N 53 11 85W