7 juni började utan vind men med solen kom lite fläktande så vi började segla igen. Vi följer med vinden får vi se var vi hamnar. Nu kommer den passande nog från sydväst och vi skall nästan åt sydost för att finna någon av öarna här ute i Atlanten.

Det har varit lätta vindar hela dagen även om de sakta ökar. Vi började med 2 knop och är nu uppe i 5 på kvällen så det blev precis lagom till slut. Havet har även lugnat sig så nu går det stadigt utan att rulla. Vi har sett två fartyg förut på seglatsen och i dag fick vi se två till som möttes ett par mil ifrån oss. Det verkar därför som vi kommit i härheten av någon bra rutt för stora skepp.

De andra segelbåtarna har fortsatt i samma fart då Elaine vilade sina segel samtidigt som vinden vilade. De har därför kommit ifatt oss en del, även om de ligger en bit längre öster ut. En del är närmare Azorerna än Elaine också. Den båt som seglat längs söder ut har kommit allra längst åt öster vilket inte är så konstigt. Sedan är de utspridda mellan honom och en båt på min västra sida.

Vi byter positioner var kväll så vi har koll på varandra. Svenska båten Bold Venture och jag samt en holländare byter även några ord och positioner på morgonen. Den här SSB-radion är faktiskt en fantastisk mackaper. Vilket så klart den erfarne seglare Gunnar på Grötö förklarade för mig under ett julbord. SSB, AIS och EPIRB seglar men inte utan om man inte har … Vad han sa mer den gången lämpar sig kanske inte att skriva här då det är läsare som faktiskt seglar utan dessa tekniska grejor.

Okunskap har inget med intelligens att göra

Position 34 22.78N 52 24.76W