8 juni blev jag väckt av en välbekant vissling. Delfinerna kom på besök tillsammans med soluppgången. Det var längesedan jag träffade på några delfiner så det var extra trevligt att höra deras visslande och pipande. Då går det både fort och lätt att komma upp på däck. Annat är det då klockan ringer, då går det segt.

Det var väldigt många av den lite prickiga sorten som samlades en stund kring Elaine och pilade fram i vattnet. Några även hoppade högt över ytan men de flesta simmade under ytan mest hela tiden. De håller andan rysligt länge trots att de simmar så fort.

Detta är en av de absoluta höjdpunkterna med seglarlivet som inte med ord kan beskrivas. Alla som upplevt en sådan här stund vet vad jag menar. Men idag var det soluppgång samtidigt vilket gjorde det till något extra. Efter att varit borta någon halvtimma så kom de tillbaka på en kortare visit innan de försvann i fjärran.

I går hände något med elens volt som gjorde mig förbryllad varför storkoll fick göras. Jag upptäckte då att solpanel jag har löst och flyttar runt inte gav ström. Det var en avkorroderad kabel. Trots två lager av silikon och krympslang hade det kommit in saltvatten och ätit upp koppartrådarna. Det fick bli vaselin och butyltape denna gång så håller det säkert några år med det också. Panelen har varit med i många år och nu är den tillbaka och producerar el igen.

El konstigheterna kan ha berott på en lite lös säkring vilket jag inte tror. Utan kanske kan det vara en säkerhets strömbrytare som bryter strömmen då batterierna är halvfulla. Det går inte att öppna den men den skall kollas någon dag med mitt extrabatteri. Det är en elektromagnet “sollinoid” i den. Nu kör vi med raka rör så länge och allt verkar bra.

En fransk segelbåt siktades i dag. Första segelbåten som visar sig på denna seglats. Det var en fransk båt som var på väg till Flores. Trots att vi har samma mål så sågs vi bara några timmar.

Jorden är rund och runt den går inte att se

34 55 36N 050 24 33W