9 juni Startade med stora vågor och stora mängder med vind. Även om farten på vinden inte var så stor så fins det gott om den. Detta är segling som den för det mesta brukar vara på Atlanten för mig. Hittar man rytmen med vågorna och justerar seglen efter vinden så går det riktigt bekvämt och många mil hinns med på dygnet.

Himmelen var på morgonen täckt med lätta gråa moln. Det blev därför väldigt ljust även om det tog halva dagen för solen att få bort slöjorna så har det varit varmt och skönt.

Jag har haft ute min fiskekrok i två dagar nu utan resultat men vi ger inte upp utan den får hänga på släp några dagar till. Jag hoppas på en liten firre och inga stora bjässar som vi brukar kroka.

Vi är fem båtar som ligger på linje utav en sträcka på 225 mil. Alla verkar vilja till Flores men om alla kommer dit är svårt att veta. I Horta ligger Bitte och Per med båten Pangea Ultima och hoppas vi svenskar kommer dit i stället. Det är mindre än halva sträckan kvar “800 mil” men ändå väntar många dagar segling.

Vem vet var man hamnar till slut

35 15.43N 047 50.180W