24 juli spenderar jag mina sista pund på lite färskvaror och även några kylvaror. Då det är kallt i havet blir det kallt på golvet i båten så där kan man lägga lite varor som vill ha kyla. Sedan lägger man en filt över och vipps är där ett kylskåp, riktig magi. Och det är härligt att kunna köpa frukt och grönsaker till rimliga priser igen.

Sedan är det de där med at lämna nya vänner och en vänlig plats som denna. Målet var Roscoff men ödet ville annat så det blev Newlyn. Och det tackar man för. Roscoff har sin gamla stad som är något visst med. Newlyn är ett riktigt samhälle med riktiga människor som lever nu och i verkligheten.

Att få hjälp när man behöver av empatifulla mäniskor är också väldigt tacksamt. Och som grädde på moset kommer Eva och Tobbe och pratar svenska med mig. Tillsammans gör vi ett par givande utflykter som gör gott för själen. Så jag känner mig helt återställd och det känns även helt rätt att segla i dag trots lite regn och dimma.

En timma från Newlyn lättar den gråa himmelen upp och solglasögonen kommer på. Vinden försvinner vilket inte var tänkt och det gungar något förfärligt. Men sjöbenen verkar vara kvar så det får man ta. Några timmar senare är det blå himmel och solsken. Även vinden kommer tillbaka och puttar oss längre in i kanalen i god fart.

Nu får vi se hur långt vi kommer. Vind, tidvatten och strömmar är det som riktigt mycket påverkar seglingen i kanalen. Det skall vara måttliga vindar från västligt håll en vecka så nu gäller det att passa på. Att behöva ligga i någon hamn och vänta på västliga vindar är mindre roligt. Så nu kör vi så länge det går är det tänkt.

Ödet ändrar den tänkta framtiden

50 04.70N 005 30.250W