31 augusti är lugn och solig och även den sista dagen i denna månad. Det är inte så många båtar kvar i Österhamn på Läså. I värmen kommer många minnen till mig då jag ligger i solen. För 5 månader sedan lämnade vi San Blas och Panama. Mycket segling har det varit dessa månader men också många veckor på land i olika länder.

Några stopp har gjorts på Cuba, Bermuda, Azorerna, England, Holland, Helgoland samt Danmark. Alla stoppen och seglingsuppehållen gav fina upplevelser och minnen. Några höjdpunkter för de som är intresserade av naturen och dess skönhet kan nämnas.

Vinjales med sina fantastiska berg och grottor på Cuba. Människorna och den rena miljön på Bermuda där Fantasy Cave var höjdpunkten av naturens konstverk.

Flores är en av de västliga öarna i arkipelagen Azorerna som stoltserar med en fantastisk flora och ett vackert landskap. Newlyn i Cornwall nära Lands End med sina underbart hjälpsamma mäniskor och riktigt romantiska små byar.
Fågellivet på Helgolands västra del är ett måste om man stannar till vid denna taxfree ö i sydöstra Nordsjön. Och Örnreservatet Mellan Hirtshals och Skagen som ligger knappa milen ifrån Ålbäk är en fantastisk upplevelse. Där får man på nära håll se några av luftens skickligaste flygande akrobater visa upp sig.

Och allt jag fått uppleva och se finns i dag och även i morgon att uppleva och se igen både för mig och andra. Det känns som jag skall fortsätta att upptäcka och njuta även i framtiden. Det känns dumt att inte ta del av allt det fina som serveras av naturen.

Det man inte gör i dag kanske inte blir gjort i morgon